Ανοικτές Διαβουλεύσεις Ανοικτές Διαβουλεύσεις
Δεν υπάρχουν τρέχουσες Ενεργές Διαβουλεύσεις
 
Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Το samosdialogos είναι γεγονός.

Η ιστοσελίδα της ΠΕ Σάμου (που υλοποιήθηκε από την πρώην Νομαρχία) είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες για να συνομιλούν με τη ΠΕ και τους συμπολίτες τους για όποια θέματα μας απασχολούν. Τα πρώτα θέματα συζήτησης είναι ήδη ανοιχτά και σας καλούμε να εγγραφείτε για να σας ακούσουμε.
 
Συχνές Ερωτήσεις Συχνές Ερωτήσεις

Οι διαδικασίες του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συμμετοχής

Ποιος έχει δικαίωμα να συμμετέχει;

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν ενδιαφέρον για τα υπό συζήτηση θέματα. Αυτό συμπεριλαμβάνει φυσικά τους πολίτες του Νομού Σάμου (πολίτες της Ικαρίας, της Σάμου, των Φούρνων), είτε αυτοί μένουν στο Νομό είτε όχι, σε όσους ζουν, εργάζονται ή απασχολούνται στο Ν. Σάμου, σ'αυτούς που έχουν συμφέροντα (περιουσία, έδρα εταιρείας κ.λπ. ή συγγενείς) στο Ν. Σάμου, κλπ. Φυσικά είναι αδύνατο να εξακριβώσουμε τα στοιχεία που δηλώνει ο καθένας κατά την εγγραφή του, και ζητείται να δηλώσουν ότι τα στοιχεία αυτά είναι ακριβή. Υπάρχει φυσικά τρόπος να γίνει πιο αυστηρός έλεγχος, αλλά αυτό θα συνεπαγόταν επίπονες διαδικασίες τόσο για τη ΠΕ όσο και για τον πολίτη, που πιστεύουμε θα ήταν τελικά αποτρεπτικές στη μαζική και εύκολη συμμετοχή των πολιτών στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συμμετοχής.

Γιατί να συμμετέχω; Θα αλλάξει κάτι;

Ναι θα αλλάξει! Η ΠΕ Σάμου αποφάσισε να συνεχίσει αυτό το καινοτόμο έργο που υλοποίησε η πρώην Νομαρχία Σάμου, για να μπορέσει να επικοινωνεί καλύτερα και να συζητάει με τους πολίτες για τα θέματα του νομού, ώστε να σχεδιάζονται και να εφαρμόζονται καλύτερες και αποτελεσματικότερες πολιτικές. Η συμβολή σου στη συζήτηση είναι λοιπόν καταλυτική.

Γιατί χρειάζεται να εγγραφώ στο portal και να δώσω τα στοιχεία μου;

Τα στοιχεία που προσκομίζεις χρειάζονται για πολλούς λόγους:

  • Χρειάζονται τα δημογραφικά χαρακτηριστικά για να μπορέσει η ΠΕ να αξιολογήσει σωστά τις απαντήσεις που παίρνει από τους πολίτες.
  • Προαιρετικά επίσης μπορείτε να γράψετε τα ενδιαφέροντά σας, τις ιστοσελίδες σας ή ιστολόγια (blogs) που τυχόν έχετε κ.λπ.
    Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται καθαρά για στατιστικές αναλύσεις στο σύνολό τους και δεν γίνεται επεξεργασία τους σε ατομική βάση. Παράλληλα, όλοι οι συντελεστές και συνεργάτες του samosdialogos δεσμεύονται να μην δημοσιοποιήσουν ατομικά στοιχεία και να μην τα μεταβιβάσουν σε τρίτους.

Τι θέματα θα συζητάμε;

Ο στόχος είναι κατ' αρχήν να χρησιμοποιήσουμε το samosdialogos για να συζητήσουμε και να συν-διαμορφώσουμε πολιτικές και δράσεις για σημαντικά ζητήματα του Νομού, όπως ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός, το Περιβάλλον, που θα καθορίσουν την αναπτυξιακή πορεία σε βάθος χρόνου.

Αρχικά, έχει προτείνει η πρώην Νομαρχία κάποια θέματα προς συζήτηση αλλά στην πορεία μπορούν να προτείνονται και άλλα θέματα από τους πολίτες.

Μπορώ να πω την άποψή μου ανώνυμα;

Η συμμετοχή ως ανώνυμου χρήστη στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συμμετοχής θεωρούμε ότι δεν προωθεί την ιδέα της υπεύθυνης τοποθέτησης και του ουσιαστικού διαλόγου στα σημαντικά θέματα του νομού.
Τα στοιχεία ταυτότητας χρησιμοποιούνται από το σύστημα μόνο για την επιβεβαίωση ότι ο χρήστης του συστήματος είναι υπαρκτός και να διασφαλίσει ότι κατέθεσε την άποψή του μόνο μία φορά.

Μπορώ να προτείνω και εγώ δικά μου θέματα;

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι υπάρχει ένα σημαντικό θέμα που αφορά το μέλλον του νομού και που δεν περιλαμβάνεται στις προτάσεις του για τα θέματα προς συζήτηση, μπορείτε να το προτείνετε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία «μαζεύω e-πογραφές». Εάν το θέμα που προτείνετε εσείς, συν-υπογραφεί και από αρκετούς άλλους συμπολίτες σας, τότε η ΠΕ είναι υποχρεωμένη να το θέσει προς συζήτηση.

 

Τρόποι Συμμετοχής

Δεν έχω υπολογιστή και Ίντερνετ, πώς θα συμμετέχω;

Εάν έχεις υπολογιστή αλλά δεν έχεις ίντερνετ μπορείς να συνδεθείς με το δωρεάν ασύρματο δίκτυο ίντερνετ της ΠΕ, το οποίο είναι διαθέσιμο στα 4 νέα WiFi Hot Spots: 2 στη Σάμο (Βαθύ και Καρλόβασι), 1 στην Ικαρία (Αγ. Κήρυκος) και 1 στους Φούρνους (Δημαρχείο), στα εξής σημεία:

  • Δήμος Βαθέος: Θεμιστοκλή Σοφούλη (στον χώρο των ΤΑΞΙ)
  • Δήμος Καρλοβάσου: Παλαιό λιμάνι
  • Δήμος Αγίου Κηρύκου: Περιοχή Επαρχείου
  • Δήμος Φούρνων: Περιοχή Δημαρχείου
  • Νήσος Θύμαινα: Περιοχή οικισμού

Εάν δεν έχεις υπολογιστή και ίντερνετ, αλλά ξέρεις να τα χρησιμοποιείς, μπορείς να πας σε κάποιο κοντινό σου ίντερνετ Καφέ και να χρησιμοποιήσεις το samos-dialogos.

Παρακολουθείτε συχνά τις ανακοινώσεις μας για περισσότερα νέα σχετικά με το θέμα.