Ανοικτές Διαβουλεύσεις Ανοικτές Διαβουλεύσεις
Δεν υπάρχουν τρέχουσες Ενεργές Διαβουλεύσεις
 
Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Το samosdialogos είναι γεγονός.

Η ιστοσελίδα της ΠΕ Σάμου (που υλοποιήθηκε από την πρώην Νομαρχία) είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες για να συνομιλούν με τη ΠΕ και τους συμπολίτες τους για όποια θέματα μας απασχολούν. Τα πρώτα θέματα συζήτησης είναι ήδη ανοιχτά και σας καλούμε να εγγραφείτε για να σας ακούσουμε.
 
Όταν ο πολίτης συμμετέχει ενεργά Όταν ο πολίτης συμμετέχει ενεργά

Η ολοκληρωμένη «Ηλεκτρονική Διαβούλευση» έχει σκοπό την ουσιαστική εμπλοκή του πολίτη στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΠΕ. Η διαδικασία αυτή είναι καινοτόμα και χρειάζεται να εξοικειωθείτε με αυτή, γι αυτό παρακαλούμε αφιερώστε λίγα λεπτά να διαβάσετε παρακάτω τι είναι με απλά λόγια:

Αποτελείται από 5 ξεχωριστά βήματα όπου το καθένα έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο.

1. Η ΠΕ καταγράφει μία σειρά θεμάτων που πιστεύει ότι απασχολούν τους πολίτες και αξίζει να συζητηθούν. Αν αυτά είναι πολλά, τα θέτει σε ψηφοφορία ώστε οι πολίτες να επιλέξουν τα πιο σημαντικά.

2. Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αυτής, η ΠΕ ξεκινάει την διαβούλευση, μία για κάθε θέμα. Έτσι λοιπόν, δημιουργείται ένας χώρος συζήτησης για κάθε θέμα στο ηλεκτρονικό φόρουμ.Ένας συντονιστής κατευθύνει τη συζήτηση και είναι υπεύθυνος για την τήρηση των όρων του διαλόγου. Παράλληλα, ένα ενημερωτικό κείμενο είναι διαθέσιμο για κάθε θέμα ώστε ο πολίτης να έχει στη διάθεσή του τις πληροφορίες που χρειάζεται για να συμμετάσχει στη συζήτηση.

3. Στο τέλος της προκαθορισμένης χρονικής διάρκειας της συζήτησης, ο συντονιστής συντάσσει ένα κείμενο περίληψη των όσων συζητήθηκαν και το δημοσιοποιεί στην ιστοσελίδα για όσους δεν είχαν χρόνο να παρακολουθήσουν όλο τον διάλογο και για τα στελέχη της ΠΕ.

4. Κατόπιν - και λαμβάνοντας υπόψη και την συζήτηση που προηγήθηκε - αναρτάται ένα ερωτηματολόγιο για κάθε θέμα, με στόχο να καταγραφούν πιό απλά, πιο γρήγορα αλλά και ποσοτικά οι βασικές θέσεις των πολιτών.

5. Το αποτέλεσμα της "ψηφοφορίας" αυτής μαζί με την συνοπτική έκθεση από τα φόρουμ, συζητείται σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, με δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής των πολιτών, στο τέλος της οποίας η ΠΕ δημοσιοποιεί τις όποιες αποφάσεις ή θέσεις της.

Για να δείτε πιο απλά τι είναι η διαδικασία της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, δείτε αυτό το σχήμα:


Για να γίνεις ενεργό μέλος του samosdialogos θα πρέπει πρώτα να εγγραφείς ως χρήστης («Δημιουργία Λογαριασμού»). Θα επιλέξεις τον κωδικό πρόσβασης, τον οποίο θα χρησιμοποιείς στο εξής για την είσοδο στην εφαρμογή.


Ενεργές Διαβουλεύσεις Ενεργές Διαβουλεύσεις