Πρόσφατοι Bloggers Πρόσφατοι Bloggers
Κώστας Κώτης Απόψεις: 1
Αστέρια: 1
Ημερομηνία: 4/2/2013
Blogs BlogsHλεκτρονικό συλλογικό αίτημα με τίτλο «Πλατεία Πυθαγόρα στην Πόλη της Σάμου»

 

Ως Πολίτης της πρωτεύουσας της Σάμου, και μετά από σχετική συζήτηση που διεξήχθη στο Facebook, συλλέγω e-πογραφές για να υποστηριχθεί η πρωτοβουλία φίλων σχετικά με το παρακάτω πρόβλημα:

  •  Η κεντρική Πλατεία της πόλης της Σάμου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε συνεχή διαμόρφωση, χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη θέματα ασφάλειας των πολιτών που την επισκέπτονται. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες διέλευσης τροχοφόρων μέσα στο χώρο της πλατείας όπου περπατούν πολίτες και  παίζουν παιδιά, σε ώρες αιχμής. Επίσης, διαπιστώνουμε την άναρχη στάθμευση και γρήγορη διέλευση οχημάτων από τους δρόμους που περικλείουν την Πλατεία, με κίνδυνο την πρόκληση ατυχημάτων. Αν και το πρόβλημα είναι ευρέως γνωστό και χρονίζει, δεν φαίνεται να έχει δοθεί λύση, όπως για παράδειγμα, η συχνότερη αστυνόμευση της Πλατείας από την Δημοτική Αστυνομία, ο καθορισμός και η τήρηση ειδικών ζωνών και ωραρίων φόρτωσης/εκφόρτωσης εμπορευμάτων στα γύρω καταστήματα, η καλύτερη προστασία των πολιτών (διερχομένων ή καθισμένων στις καφετέριες ) με εγκατάσταση ειδικών διακοσμητικών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων κατά μήκος των δύο δρόμων που περικλείουν την πλατεία (με ειδικό άνοιγμα για την πρόσβαση οχημάτων προς τα καταστήματα  τις ώρες φόρτωσης/εκφόρτωσης εμπορευμάτων), κλπ.

Υποστηρίξτε αυτή την πρωτοβουλία  μέσω αυτής εδώ της ηλεκτρονικής υπηρεσίας που μας παρέχεται από το σύστημα Samos-Dialogos της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό στο Samos-Dialogos.gr, δημιουργήστε ένα από εδώ , συνδεθείτε και στη συνέχεια ψηφίστε στο ηλεκτρονικό συλλογικό αίτημα με τίτλο «Πλατεία Πυθαγόρα στην Πόλη της Σάμου» εδώ.

Φιλικά,

Κ. Κώτης

 

1 αποτέλεσμα.